از آنجایی که دبی یک شهر صحرایی در کشور امارات می باشد، جای تعجبی نیست که آب و هوای گرم و روزهای شدیدا آفتابی داشته باشد. گرم ترین ماه های دبی بین ماه های می تا سپتامبر می باشد که دمای هوا به 39 و 40 درجه می رسد و احتمال بارش باران تقریبا صفر است .اما دبی در ماه های دسامبر، ژانویه و فوریه خنک ترین آب و هوا را دارد هرچند که با وجود آفتاب، دمای هوای دبی هیچ گاه کمتر از 23 درجه نمی شود. ماه های فوریه و مارچ پربارانترین ماه های دبی هستند ولی میزان باران در این زمان تنها 23 میلیمتر در هر ماه و بسیار ناچیز است. در حقیقت میزان بارش سالانه ی دبی تنها 150 میلیمتر می باشد. هوای دبی گاهی بسیار مرطوب و شرجی می شود؛ اما در هوای بسیار داغ، از میزان رطوبت کاسته شده و هوا خنک تر و قابل تحمل تر می شود. اکثر توریست ها ترجیح می دهند در ماه های تابستان به دبی سفر نکنند زیرا گرمای هوا به آنها اجازه نمی دهد از گردش های خود لذت کافی ببرند. باتوجه به اینکه دبی در تابستان حدود 10 تا 11 ساعت هوای آفتابی و داغ دارد، توریست ها در اواخر روز به سیاحت می پردازند و به همین دلیل جاذبه ها تاپاسی از شب نیز باز هستند. بدلیل اینکه در وسط روز دمای هوا بالا می رود، رستوران ها و مراکز خرید مجهز به سیستم تهویه هوا طرفداران بیشتری دارند. پس بهترین زمان برای سفر به دبی بین ماه های دسامبر و مارچ است که هوا دلپذیرتر است و عصرها هوای ملایم و خنکی دارد.
یکی از شهرها و شیخنشینهای هفتگانهٔ امارات متحده عربی است. این شهر در جنوب کشور ایران و در حاشیهٔ خلیج فارس و در شبه جزیره عربستان واقع شدهاست. دبی بیشترین جمعیت را در میان هفت شیخنشین کشور امارات دارد و بعد از شهر ابوظبی بزرگترین شهر کشور امارات است. در سال ۱۹۹۰ سرمایهداران و تاجران پولها و داراییهای خود را از این شهر خارج کردند که باعث شد اوضاع اقتصادی این شهر برای مدتی بحرانی بشود اما با تغییر فضای سیاسی، دوباره رونق خود را به دست آورد . امروزه دبی به عنوان یک شهر جهانی و تجاری موفق و مهم در منطقه جای خود را پیدا کردهاست. اگرچه اقتصاد دبی با صنعت نفت رشد کرد اما بیشتر درآمد دبی از منطقه آزاد جبل علی، فروش ملک به اتباع خارجی در مناطق آزاد، اعطای اقامت، صدور مجدد کالا ، ترانزیت مسافر و کالا و همچنین قسمت بزرگی نیز از گردشگری و دیگر خدمات مالی و تجاری تأمین میشود . دبی به تازگی توجه جهانیان را از طریق ساخت و سازهای بزرگ و عظیم و همینطور رویدادهای تفریحی و ورزشی هیجانانگیز به خود جلب کردهاست . در سالهای پایانی دههٔ ۲۰۰۰ میلادی به خاطر بحرانهای مالی گسترده در جهان ، ساخت و ساز املاک در دبی برای مدت ۳ سال با مشکلات جدی روبهرو شد .
دبی مال بزرگترین مرکز خرید جهان از نظر مساحت میباشد . این مرکز خرید بخشی از پروژهٔ ۲۰ میلیارد دلاری برج خلیفه است . دبی مال در اواخر سال ۲۰۰۸ میلادی برای عموم باز شد . گردشگری یکی از استراتژیهای مهم امیرنشین دبی برای سرازیری دلار به امارات متحده میباشد . گردشگری دبی بیشتر بر خرید است اگر چه جذابییتهای مدرن و تاریخی نیز دارد . در سال ۲۰۰۷ میلادی شهر دبی ۸اُمین شهر پربازدید جهان بود . انتظار میرود که در سال ۲۰۱۵ میلادی ، ۱۵ میلیون گردشگر به دبی سفر کند . دبی مشهورترین شیخنشین در میان شیخنشینهای هفتگانه کشور امارات متحده عربی است . دبی از دیگر امارتهای امارات متحده عربی جدا و متمایز است زیرا درآمد نفت تنها ۶٪ از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد و درآمد اصلی آن از منطقه آزاد جبل علی و گردشگری است . شهر دبی با دیگر شهرهای کشور امارات متفاوت است و بخش زیادی از درآمد آن توسط صنعت گردشگری تأمین میشود . دبی به «پایتخت خرید خاورمیانه» مشهور است و به تنهایی بیش از ۷۰ مرکز خرید بزرگ (شامل دبی مال ، بزرگترین مرکز خرید جهان) را در خود جای دادهاست .
دبی دارای آب و هوا بسیار گرم و خشک میباشد . دبی در فصل تابستان بسیار گرم ، پر باد و خشک است و به طور میانگین دارای دمایی در حدود ۴۰ درجهٔ سانتیگراد (۱۰۴ درجهٔ فارنهایت) در روز و ۳۰ درجهٔ سانتیگراد (۸۶ درجهٔ فارنهایت) در شب میباشد . همچنین در اغلب روزهای سال آسمانی آفتابی مشاهده میشود . دبی در فصل زمستان نیز گرم است و به طور میانگین دارای دمای ۲۳ درجهٔ سانتیگراد (۷۳ درجهٔ فارنهایت) در روز و ۱۴ درجهٔ سانتیگراد (۵۷ درجهٔ فارنهایت) در شب میباشد . میزان بارش در دبی ۱۵۰ میلیمتر (۵٫۹۱ اینچ) در سال میباشد .
خودروی نیروی پلیس دبی ؛ بیامو سری ۵ خودروهای پلیس دبی از کارخانهها و شرکتهای مختلف خودروسازی جهان گلچین شدهاست و از یک نوع خاص نیست . دولت دبی در چهارچوب سلطنت مشروطه عمل میکند و از سال ۱۸۳۳ میلادی (۱۲۱۲ هجری شمسی) توسط خاندان آل مکتوم اداره میشود . شیخ محمد آل مکتوم حاکم فعلی شیخنشین دبی است . او نایب رئیس پادشاه امارات متحده عربی ، نخست وزیر و رئیس مجلس وزیران امارات متحده عربی نیز میباشد .
پارکها :( وایلد وادیلیجر ، لاندآکواونچر ، پارک آبی آتلانتیس ) بازارها : ( بازار مرشد ، نایف ، سبخه ، یکی از قدیمیترین بازارهای دبی میباشد . تخته (الصنادق) بازار طلای دبی ، بازار الرأس ، بازار بندر طالب )
برای بازدیدکنندگان دبی ، فرهنگ بعد از خرید در درجه دوم جذابیت قرار دارد . ساختمانهای اطراف نهر نشانگر یک شهر قدیمی است . دهکده غوص (قریة الغوص) و دهکده میراثی (قریة التراث) ماهیگیری و یافتن مروارید را به نمایش میگذارد . از دیگر جاذبهها میتوان به خانه شیخ سعید المکتوم ، موزه دبی و منطقهٔ بستکیه و روستای حتا اشاره کرد . تاریخ این روستا به دو تا سه هزار سال قبل برمیگردد و شامل ۳۰ ساختمان است و در ۱۱۰ کیلومتری جنوبی شهر دبی در قلب کوههای حتا و در امتداد رشتهٔ کوه حجر واقع شدهاست . موزه دبی در سال ۱۹۷۱ به منظور نمایش سبک زندگی سنتی دبی ایجاد شد و شامل عتیقهجات و مصنوعاتی میباشد که از آفریقا و کشورهای آسیایی از طریق تجارت به دبی وارد شدهاند . مسجد شندغه نیز ۲۰۰ سال قدمت دارد .
در سال ۱۹۵۴ میلادی و توسط حاکم وقت آن زمان ، راشد بن سعید آل مکتوم برای برنامهریزی ، خدمات شهری و نگهداری از امکانات محلی تأسیس شد . ریاست شهرداری دبی در حال حاضر در دست حمدان بن راشد آل مکتوم ، نایب رئیس دبی میباشد که بر کار سازمانهایی از قبیل وزارت راه ، برنامهریزی و بررسی و محیط زیست و وزارت بهداشت و دارایی نظارت دارد . همچنین شهرداری دبی مسئول بهداشت شهر و زیرساختهای فاضلاب نیز میباشد . نیروی پلیس دبی در سال ۱۹۵۶ و در نایف تأسیس شد تا به اجرای قانون بپردازد . این نیرو تحت فرمان مستقیم شیخ محمد آل مکتوم ، حاکم فعلی شیخنشین دبی میباشد . شیخنشینهای دبی و راس الخیمه تنها شهرهایی در کشور امارات هستند که دستگاه قضایی آنها با دستگاه قضایی فدرال کشور امارات مطابقت ندارد .
منطقهٔ صنعتی دبی جبل علی نام دارد که از کشورهای زیادی از جمله چین و تایوان و تایلند در آن برای تولید به عنوان منطقهٔ کاملاً آزاد جمع شدهاند . منطقهٔ آموزشی دبی در غرب و دورترین نقطهٔ بر دبی قرار دارد . اسم این شهر «شهرک دانش» است . همین طور دبی دارای دانشگاه نسبتاً معروفی به اسم دانشگاه آمریکایی است که در نزدیکی شهر دانش قرار دارد . شهر اینترنتی و شهر رسانه هم در انتهای خیابان ساحلی جُمیرا و پس از عبور از برج عرب قرار گرفتهاند . همچنین ساختمان دیگری که برنامه ریزی شده تا دبی را به یک منطقه مرکزی تجاری تبدیل کند ، خلیج تجاری است . جایی که ، حدود ۵۰۰ آسمان خراش را در حوالی منطقه الحاقی دست ساز Dubai Greek به نمایش میگذارد .
دبی در حال غنی ساختن فرهنگش میباشد با ساخت دهکده فرهنگی دبی که شامل موزههای هنری و کتابخانهها و مدارس رقص و موزیک ، فروشگاه کتابهای کمیاب و فضاهای باز برای تفریح و استراحت میباشد . دبی دارای چندین سالن تئاتر میباشد از جمله تالار سلطنتی ، تئاتر جامعه دبی و تئاتر مدینه که میزبان بسیاری از کارهای هنری و تولیدات کشورهای غربی است . جشنواره بینالمللی فیلم دبی ، جشنوارهای است که هر ساله در این شهر برگزار شده و ستارههای دنیا را از سراسر جهان جذب میکند .