مدیرعامل تاپ تورز با بنیاد امور بیماریهای خاص مصاحبه کرد
بنیاد امور بیماریهای خاص نهادی غیردولتی است که فعالیت خود را با حمایت آیتالله هاشمی رفسنجانی، مدیریت فاطمه هاشمی و جمعی از خیرین در سال 1375 آغاز کرد.
بنیاد امور بیماریهای خاص نهادی غیردولتی است که فعالیت خود را با حمایت آیتالله هاشمی رفسنجانی، مدیریت فاطمه هاشمی و جمعی از خیرین در سال 1375 آغاز کرد.
- متن زیر مصاحبه آقای همدانی، مدیرعامل تاپتورز با بنیاد امور بیماریهای خاص است :
- جناب آقای همدانی سپاسگزاریم از وقتی که در اختیار ما گذاشتید. در مورد زمینه کاری خود کمی توضیح دهید و اینکه چرا تصمیم گرفتید بخشی از درآمدتان را صرف امور خیریه کنید؟
به نام خدا و سلام خدمت خانواده ارزشمند بنیاد امور بیماری های خاص.
پاییز که میشود همیشه به یاد میآورم که معلم، سؤال تکراری سالهای گذشته را دوباره میپرسید: وقتی بزرگ شدید، میخواهید چهکاره شوید؟ بچهها هم پاسخهای تکراری سالهای گذشته را تکرار میکردند، هر کسی بالاخره رؤیایی داشت و آرزویی برای بهدستآوردن؛ اما واقعیت نسل ما این بود که همه میخواستیم وقتی بزرگ شدیم، به ایران خدمت کنیم. من افتخار این رو داشتم که در خانواده صنعت گردشگری ایران به مردم کشورم خدمت کنم.
همدانی ادامه داد: شجاعت در زندگی شکلهای مختلفی دارد. گاهی شجاعت به معنای پیروزی در نبرد زندگی است، گاهی شجاعت یعنی کنارگذاشتن زندگی به نفع چیزی که از تو مهمتر است، گاهی شجاعت به معنای بخشیدن زندگی به دیگری است، گاهی رهاکردن همه آنچه که داشتهای یا همه آنان که روزگاری دوست داشتهای؛ اما گاهی هیچ یک از آنها شجاعت نیست؛ شجاعت، تحمل سختیها و رنجهاست و کارکردن به امید روزهایی که زندگی میتواند بهتر از امروز در جریان باشد. اینکه سؤال کنیم انگیزه کسی از کمککردن به همنوعانش چه میتواند باشد، جواب در خود سؤال است اینکه همه ما انسانیم و مسئولیتهایمان با هم فرق میکند، اما به این معنا نیست که سرنوشت سایرین برایمان اهمیت نداشته باشد.
در مورد بیماران خاص چه میدانید و چرا این گروه هدف را برای کمکهای خیریه خود انتخاب کردید؟
سؤالپرسیدن، یکی از ویژگیها و توانمندیهای ارزشمند انسان است. پرسیدن گاهی میتواند بهصورت کاملاً تصریحی باشد. من شما را میبینم و میپرسم: چه شد که الان اینقدر خوشحال هستی؟ یا اینکه چرا دیگر لبخند نمیزنی؟ یا چگونه ثروتمند شدی؟ یا چه شد که ثروتمند نشدی؟ یا چگونه علاقهات به حافظ بیشتر از سعدی شد؟ تمام این سؤالها پاسخی دارند مخصوص به شخص و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. من در مورد انتخاب بنیاد بیماریهای خاص هم همین حس را دارم.
نسبت به بنیاد امور بیماریهای خاص چه شناختی دارید و چرا این بنیاد را برای کمکرسانی به بیماران انتخاب کردهاید؟
در خصوص آشنایی با بنیاد امور بیماریهای خاص، پیشرو بودن این بنیاد در همکاری بین وزارت بهداشت، خانوادههای بیماران، بیماران مبتلا و فعالیتهای بینالمللی بنیاد طی این سالها و مدیریت خانم دکتر هاشمی قابلتقدیر هستند.
نظر شما در مورد سازمانهای خیریه در ایران چیست؟
در ایران به طور عجیبی با تعدد مراکز خیریه مواجه هستیم. واقعیت این است که کافی است تا من بهعنوان یک فرد که قصد کمک دارد، جستجوی کوتاهی درباره خیریهها کنم. تعداد زیادی خیریه میتوانم پیدا کنم که هر کدام تلاش میکنند نظرات بیشتری به خودشان جلب کنند. اما همیشه با خودم فکر کردهام که کاش فعالیتهای خیریه در ایران تا حدی تجمیع میشد تا ما با تعداد کمتری مؤسسه، اما با ابعاد بزرگتر و قدرت بیشتر مواجه بودیم. این شیوه نظارت بر مؤسسههای خیریه هم کار سادهتری بود.»
همدانی تأکید کرد: نکتهای که وجود دارد، کمکهای خیریه در ایران به سادهترین شکل ممکن است. همه مؤسسهها از شما پول میخواهند. واقعیت این است که تنها مشکل جامعه، نبود پول است، اما به نظر من کار خیر میتواند خیلی فراتر از پرداخت و دریافت پول باشد. مثلاً بنده برای یک مدیر صنعتی بهعنوان کار خیر، ۱۰۰ نفر کارآموز به شرکتش دعوت کردم تا برایشان کار کنند. مردم کمتر به این نکته دقت میکنند که حضور یک کارآموز حتی بدون دریافت حقوق، برای یک شرکت به معنی هزینه است و این هزینهای که شرکت صرف میکند در بلندمدت برای جامعه به ارزش تبدیل میشود.
و سخن پایانی شما:
باید از خوبیهای خود و دیگران مراقبت کنیم.